Click here to load reader

TA: Chart Navigator MARKETING Chart Navigator 28 ... ... Video’s. Vier series, te weten ‘De basis’, ‘Chart reading en charting tools’, ‘Indicatoranalyse’ en ‘Dashboard

 • View
  0

 • Download
  0

Embed Size (px)

Text of TA: Chart Navigator MARKETING Chart Navigator 28 ... ... Video’s. Vier series, te weten...

 • Wilt u reageren?

  Heeft u opmerkingen, vragen,

  suggesties, aanvullingen, wilt u

  reageren? Doe dit dan door een

  email te sturen naar:

  [email protected]

  Inhoud Chart Navigator Indices P. 2 AEX® Hoofdfondsen P. 4 TA Coaching Rubriek P. 12 Midkapfondsen P. 13 Turbo Titels Buitenland P. 15 Valuta - Obligaties P. 16 Grondstoffen P. 17 Info P. 18

  TA: Chart Navigator MARKETING Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) Twitter: @TheDailyTurbo

  BNP PARIBAS - CORPORATE & INSTITUTIONAL BANKING

  De RealTime grafieken in deze

  editie zijn bijgewerkt op

  vrijdagochtend. De slotkoers kan

  de definitieve weekcandle en het

  bijbehorende scenario wijzigen.

  Analyses en coaching:

  Nico P.R. Bakker

  Wouter de Boer

  Twitter: @TheDailyTurbo

  www.nicoprbakker.nl

  Op de Amerikaanse aandelenmarkten gaan de bulls als een speer, hier in Europa is er weinig vooruitgang. De bulls proberen het wel, we zien links en rechts “Moeizame impulsen” met de intentie nieuwe opwaartse bewegingen te starten. Echter, rode lijnen en SMA’s remmen de bulls. Waarom luisteren ze niet naar hun Amerikaanse vriendjes? Ben benieuwd of en wanneer ze overtuigend van hun plek komen.

  Chart Navigator 28 augustus 2020

  Wiebelen en waggelen Het is hangen en wurgen, piepen en kraken rond de gemiddelde lijn. Beer en stier strijden om de hegemonie op het veld. Check goed de charts van uw favoriete indices en hoofdfondsen welke conditie thans valide is en welke actie dan ook interessant kan zijn om in overweging te nemen. Traditiegetrouw zal ik van zes Midkappers of Small-cappers de grafiek duiden. Deze week kies ik voor Alfen, AMG, Aperam, BESI, Heijmans en SBM Offshore. Dappere stierenstootjes, remmende beren, er gebeurt van alles op deze speelvelden. Waar schuilen thans de kansen en bedreigingen? Uit het BNP Paribas buitenland Turbo universum heb ik drie titels geselecteerd die aansluiten op het thema van deze week, te weten Ackermans, KBC en Umicore. Drie charts uit het België universum waarop het wiebelen en waggelen van de spelers goed zichtbaar is met wel een positieve ondertoon. Op de intermarket speelvelden zie ik sprieterige bewegingen. Zo topt EUR/USD grillig in de 1,18/19 zone, Goud en Zilver tonen na een flinke afkoeling nu wat stabilisatie , de Brentoil stieren schuiven schoorvoetend op in hun rebound en de Euro Bundfuture toont langzaam maar zeker een grillige zebra grafiek.

  Trouwe volgers van mijn TA coachings en raadplegers van mijn Dashboard grafieken weten dat ik de 55SMA als trendvolgende indicator hanteer om richting en kracht van de trend te meten. Deze glooiende lijn loopt door de candles, blauw-groen gekleurd als de SMA stijgt, of oranje als de SMA daalt. Maar er zijn meer trendvolgende indicatoren, zoals de veelgebruikte MACD indicator van Gerald Appel. Ik heb daar in het verre verleden (nog bij ABNAMRO) een eigen interpretatie en spelregels voor gemaakt. Die wil ik u graag meegeven in de TA Coaching Rubriek. Wie weet gaat u deze MACD gebruiken in uw eigen charts.

  TA Coaching Video Ik doe er alles aan om actieve beleggers te begeleiden op het gebied van technische analyse in het algemeen en Dashboard Beleggen in het bijzonder. Niet alleen met dagelijkse en wekelijkse publicaties en webinars, vergeet vooral de vele dagelijkse Tweets niet, maar ook met een serie Coaching Video’s. Vier series, te weten ‘De basis’, ‘Chart reading en charting tools’, ‘Indicatoranalyse’ en ‘Dashboard Beleggen’. U kunt de hele serie doorlopen op TA Coaching Video’s. Succes!

  Nico P.R. Bakker

  http://www.bnpparibasmarkets.nl/Home https://www.bnpparibasmarkets.nl/analyses/tutorials/technische-analyse-de-basis/

 • 2 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

  AEX-Index® - Kleef index

  Nog steeds kleefcandles aan een volstrekt platte SMA lijn met 543+ en 587+ als kantelpunten daar omheen. Indicatoren wisselend in een kleine plus- of minstand, dus die bieden geen soelaas. Kortom, een uiterst neutraal of vlak koersbeeld. Het is wachten op een teken uit het veld waaruit blijkt wie de zebra grafiek ongedaan maakt. Loskomen van de gemiddelde lijn is eveneens gewenst om een significante beweging te kunnen starten.

  Conditie: Down of Up. Coaching: een zijlijnpositie geniet de voorkeur zolang de index rond 550 tot 560 schommelt. Wacht maar op een overtuigend signaal uit het veld.

  DAX® index - Momentum verlies

  Ondanks de haperingen is op de weekgrafiek het patroon van hogere toppen en hogere bodems nog intact. De candles noteren boven de daily en weekly SMA lijn. De weekly SMA stijgt licht, terwijl de koers keurig gevolgd wordt door de stijgende daily SMA. Aan de onderkant ligt de steun op ruime afstand, maar de weerstand op 13.300+ blijft binnen bereik voor de bulls. Alles bij elkaar is het beeld gematigd positief al loopt het momentum er uit. Pas onder 12.000 gaat een negatieve overgangsfase van start, dan wordt de meest recente bodem neerwaarts gebroken.

  Conditie: Up. Coaching: uitstaande koopposities streng blijven bewaken.

  Chart Navigator - Indices week 35, 28 augustus 2020

  Bekijk de BNP Paribas Turbo’s

  Bekijk de BNP Paribas Turbo’s

  = kans, = bedreiging

  Bel20 Index - Trading range onder SMA

  Al enige maanden balanceert de koers van de BEL20 tussen de steunzone op 3.200 punten en de weerstand rond 3.600. Het patroon van hogere toppen en hogere bodems is nog in stand, al is er meer sprake van een terrassenchart. De indicatoren noteren afwisselend in de plus en de min. Zolang de zone rond 3.200 in stand blijft is er hoop voor de bulls. Daaronder krijgt een dalende trend meer vorm.

  Conditie: Down / Support. Coaching: de bulls lijken hun grip te verliezen. een positie aan de zijlijn is te overwegen voor trendbeleggers. Rangespelers kunnen het spel proberen te spelen tussen 3.200 en 3.600.

  Bekijk de BNP Paribas Turbo’s

  https://www.bnpparibasmarkets.nl/producten/?u=108&underlying=DAX&cat=&lf=&lt=&slf=&slt=&bdf=&bdt=&sdf=&sdt=&ttm=0&irf=&irt=&s=20&sortby=&direction=Ascending https://www.bnpparibasmarkets.nl/producten/?u=393&underlying=AEX&cat=&lf=&lt=&slf=&slt=&bdf=&bdt=&sdf=&sdt=&ttm=0&irf=&irt=&s=20&sortby=&direction=Ascending https://www.bnpparibasmarkets.nl/producten/?u=108&underlying=DAX&cat=&lf=&lt=&slf=&slt=&bdf=&bdt=&sdf=&sdt=&ttm=0&irf=&irt=&s=20&sortby=&direction=Ascending

 • 3 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

  S&P 500® index - Nieuwe highs

  De bulls hebben de topzone op 3.400 punten opwaarts doorbroken en dat betekent dat de index nieuwe All time highs neerzet. De indicatoren bevestigen nog steeds de upswing, de swingteller noteert inmiddels +89 en spanningsmeter RSI laat voornamelijk een stijgend koersverkloop zien. Enige terugval is binnen het patroon van hogere toppen en bodems toegestaan. Aan de onderkant moet de oude weerstand op 3.200 punten als vangnet dienen, die ligt inmiddels ver weg. Voor nu de bulls volgen.

  Conditie: Up. Coaching: koopposities blijven gerechtvaardigd. Bij verkoopdruk wat winst verzilveren.

  DOW JONES index - Opmars duurt voort

  Inmiddels staat de koers na een periode van balans weer ruim boven de vlakke SMA. Vorige week was er sprake van wat verkoopdruk maar deze week wordt de rit richting de topzone op 29.568 weer voortgezet. Een correctie is toegestaan, een dip richting circa 27.000 brengt niet veel schade toe aan het patroon van hogere toppen en bodems. Met positieve standen bevestigen de indicatoren de opmars op de weekgrafiek. Alles bij elkaar dus een redelijk positief beeld. Pas onder 26.000 gaat een negatieve overgangsfase van start.

  Conditie: Up. Coaching: koopposities blijven gerechtvaardigd.

  Chart Navigator - Indices week 35, 28 augustus 2020

  Bekijk de BNP Paribas Turbo’s

  Bekijk de BNP Paribas Turbo’s

  EUROSTOXX50® index - Zebra range

  Al geruime tijd beweegt de koers van de Europese index tussen de steunzone op 3.000 punten en de weerstand rond 3.450. Recent is er wel een hogere bodem gevormd op circa 3.174 punten, maar de candles kleuren afwisselend zwart en wit en de indicatoren geven tevens een neutraal beeld. Onder de steun neemt de kans op een afdaling verder toe. Een uptrend komt pas boven 3.451 in beeld. Tot die tijd het spel binnen de range maar aankijken.

  Conditie: Down / Support. Coaching: de index is in balans. Trendbeleggers kunnen overwegen aan de zijlijn te blijven.

  Bekijk de BNP Paribas Turbo’s

  https://www.bnpparibasmarkets.nl/producten/?u=538&underlying=S%26P+500&cat=Turbo&lf=&lt=&slf=&slt=&bdf=&bdt=&sdf=&sdt=&ttm=0&irf=&irt=&s=20&sortby=&direction=Ascending https://www.bnpparibasmarkets.nl/producten/?u=960&underlying=Dow+Jones&cat=Turbo&lf=&lt=&slf=&slt=&bdf=&bdt=&sdf=&sdt=&ttm=0&irf=&irt=&s=20&sortby=&direction=Ascending