2
Program 15.00 – 15.15 uvodni pozdrav in kratek kulturni program 15.15 – 15.45 okrogla miza o pomenu in koristih učenja nemščine 15.45 – 16.15 scook: die Plattform für Lehrer und ihre Schüler 16.15 – 16.30 odmor 16.30 – 17.30 Poučevanje – učenje nemščine z igro, pesmicami in zgodbicami v 2. triletju 16.30 – 17.30 studio 21: was ändert sich, was bleibt? Spoštovani, učenje nemščine je zagotovo pomembno z več vidikov, zavedanje o tem je z vsakim dnem večje tudi v Sloveniji, zato želimo v tokratnem dogodku osvetliti širši pogled na učenje in znanje nemščine. Z veseljem bomo predstavili tudi težko pričakovane novosti založbe Cornelsen, s katero uspešno sodelujemo. Napovedujemo Studio 21 in platformo scook! Pridružite se nam, z zanimivimi gosti smo za vas pripravili nekoliko drugačen program Podrobnejšo vsebino programa najdete v nadaljevanju. Vsak udeleženec bo prejel vzorec učbenika in konferenčno torbo, napolnjeno s praktičnim seminarskim gradivom in pozornostmi. Na obeh lokacijah je omogočeno brezplačno parkiranje. Vabimo vas, da izberete lokacijo in termin, ki vam najbolj ustreza. Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da se na dogodek prijavite. Do najhitrejše prijave s klikom na portalu Vedež, www.vedez.si/prijave. Za več informacij pokličite ali pišite: Z lepimi pozdravi, Andreja Kavčič Vodja prodaje 11. 5., PONEDELJEK Maribor, Izobraževalni center 13. 5., SREDA Ljubljana, Gospodarska zbornica Slovenije [email protected] 01/ 30 69 842 Vabilo na seminar za profesorje nemščine, 11. in 13. maj 2015

Vabilo na seminarvedez.dzs.si/datoteke/Vabilo_nemscina_web.pdf · Program 15.00 – 15.15 uvodni pozdrav in kratek kulturni program 15.15 – 15.45 okrogla miza o pomenu in koristih

  • Upload
    others

  • View
    3

  • Download
    0

Embed Size (px)

Citation preview

Program15.00 – 15.15 uvodni pozdrav in kratek kulturni program

15.15 – 15.45 okrogla miza o pomenu in koristih učenja nemščine

15.45 – 16.15 scook: die Plattform für Lehrer und ihre Schüler

16.15 – 16.30 odmor

16.30 – 17.30 Poučevanje – učenje nemščine z igro, pesmicami in zgodbicami v 2. triletju

16.30 – 17.30 studio 21: was ändert sich, was bleibt?

Spoštovani,

učenje nemščine je zagotovo pomembno z več vidikov, zavedanje o tem je z vsakim dnem večje tudi v Sloveniji, zato želimo v tokratnem dogodku osvetliti širši pogled na učenje in znanje nemščine. Z veseljem bomo predstavili tudi težko pričakovane novosti založbe Cornelsen, s katero uspešno sodelujemo. Napovedujemo Studio 21 in platformo scook! Pridružite se nam, z zanimivimi gosti smo za vas pripravili nekoliko drugačen program

Podrobnejšo vsebino programa najdete v nadaljevanju.

Vsak udeleženec bo prejel vzorec učbenika in konferenčno torbo, napolnjeno s praktičnim seminarskim gradivom in pozornostmi. Na obeh lokacijah je omogočeno brezplačno parkiranje.

Vabimo vas, da izberete lokacijo in termin, ki vam najbolj ustreza. Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da se na dogodek prijavite. Do najhitrejše prijave s klikom na portalu Vedež, www.vedez.si/prijave. Za več informacij pokličite ali pišite:

Z lepimi pozdravi,

Andreja KavčičVodja prodaje

11. 5., PONEDELJEK

 Maribor, Izobraževalni center

13. 5., SREDA

Ljubljana, Gospodarska zbornica Slovenije

[email protected]/ 30 69 842

Vabilo na seminar za profesorje nemščine, 11. in 13. maj 2015

IME IN PRIIMEK _____________________________________________________________________________________________

ŠOLA ______________________________________________________________________________________________________

NASLOV ___________________________________________________________________________________________________

E-NASLOV ______________________________ TELEFONSKA ŠT. _______________________________________________

DATUM ________________________________ PODPIS ________________________________________________________

PRIJAVNICA

□ 11. 5., PONEDELJEK Maribor, Izobraževalni center Piramida, Park mladih □ 13. 5., SREDA Ljubljana, GZS, Dimičeva 13

DZS, d. d., Šolski Epicenter - prijava, Dalmatinova 2, 1538 Ljubljana

01/ 30 69 842 01/ 30 69 856 [email protected] www.vedez.si/prijave

Poučevanje – učenje nemščine z igro, pesmicami in zgodbicami v 2. triletju

Z igro, pesmicami in zgodbicami se naši najmlajši zelo hitro učijo tujega jezika, če pa to učenje še sistematično podkrepimo z različnimi učnimi metodami, tehnikami in strategijami, je učenje tujega jezika še uspešnejše. Pomembno je, da pri učencu počasi in sistematično razvijamo vse jezikovne zmožnosti: slušno in vidno razumevanje, bralno razumevanje, govor in govorno sporočanje, pisanje in pisno sporočanje ter jezikovno posredovanje (mediacijo). Vse to lahko zasledimo v učbeniškem kompletu Prima za začetnike, ki bo v tej delavnici predstavljen s praktičnimi primeri.

Irena Krajnc

je učiteljica angleščine in nemščine na OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava. S poučevanjem nemščine je pričela kot študentka pred 30-timi leti na Ljudski univerzi Maribor, dve leti je poučevala nemščino na II. gimnaziji Maribor, nato pa 14 let angleščino in nemščino na OŠ Pohorskega odreda v Slovenski Bistrici. Z Zavodom za šolstvo je sodelovala pri Razvojni skupini za tuje jezike (Fleksibilni predmetnik in Bralna pismenost), v projektu e-Šolstvo pa pri izobraževanju učiteljev za delo v spletnih učilnicah in uporabi IKT pri pouku in v raznih mednarodnih projektih (Goethe Institut, Comenius, eTwinning, iEARN, Učni krogi…) . Rada poučuje, sodeluje, raziskuje in preizkuša novosti.

scook: die Plattform für Lehrer und ihre Schüler

scook ist eine Plattform der Cornelsen Schulverlage mit Büchern, Materialien und Services für den Unterricht und das Lernen allgemein, auf der bis Ende dieses Jahres 1750 Bücher erscheinen sollen. In diesem kurzen Workshop soll gezeigt, getestet und diskutiert werden, was für digitale Lösungen diese Plattform für didaktische Herausforderungen von heute anbietet.

studio 21: was ändert sich, was bleibt?

Grundprinzipien und Qualitätsstandards, die mit studio d gesetzt wurden, waren keine Einzelmeinungen und kurzfristigen Trends, sondern haben sich in der Fachwissenschaft durchgesetzt. Inwiefern neue Forschungsergebnisse in DaF/DaZ und den Bezugswissenschaften in studio 21 eingeflossen sind, welche Neuerungen es im Bereich digitaler Medien gibt und wie bei der Neuentwicklung darauf reagiert wurde, soll anhand von studio 21 A1 gezeigt und ausprobiert werden.

Mojca Leskovec,

DaF-Fachberaterin des Cornelsen Verlags in Slowenien, ist von der Ausbildung her Deutschlehrerin und Journalistin. Sie fühlte sich bereits während Studiums dermaßen von der deutschen Sprache angezogen, dass sie demnächst in Deutschkursen zu unterrichten begann. Seit 2010 unterrichtet sie Deutsch am Gymnasium. Seit 2011 ist sie dazu beim Verlag DZS als Rezensentin und Referentin tätig. Sie ist eine externe Mitarbeiterin des Goethe-Instituts Ljubljana und hat sich u. a. in München und Prag pädagogisch weitergebildet. Sie unterrichtet mit Vorliebe Jugendliche; sie liebt die Dynamik und die Herausforderungen, die dies mitbringt.