Bahai garten _israel

Preview:

Citation preview

A BAHA’I KERT (IZRAEL)

A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA

Izrael északi részén, fekszik Haifa, az ország harmadik legnagyobb városa. Itt a lejtőn található Mount Carmel, a " világ nyolcadik csodája ", az úgynevezett "Bahá'í-kert"

Click for texts only

. Teraszos kertek, az északi izraeli Haifa város körül. Az arany kupolás szentély, a Bab, Itt keletkezett a bahá'í hit. A vallást világszerte mintegy hat millió ember követi. Clic

A templomi sírok és gyönyörű kertek között érkezünk a a Jogi Egyetem elé. Ez a Nemzetközi Levéltár Központja, és a Nemzetközi Oktatási Központ is. Click

A Jogi Egyetem

Nemzetközi Levéltár

Az egész komplexum tíz év alatt, önkéntes adományokból épült fel. Ennek költsége 250.000.000 $. Álmuk az, hogy az emberek egyetlen vallásban egyesüljenek az egész világon.

Click

Bíróság

Az irattár központja

9 és 19, a szent számok a bahá'í hitben. Teraszok összes száma 19, kilenc vezet le a kegyhelyhez ahol a Báb található, az a 10. terasz, majd 9 fel. 19. terasz az, amelyen a komplexum kertjei alkotják a "létra" felső fokát. Jelenleg a látogatók számára csak ezek láthatók, és a többi részre, csak a bahá'í zarándokok mehetnek fel.

Click

Sok tárgyat a bahá'í világ Központban, beleértve a teraszokat és a szentélyt, 2008 júliusában felvették az UNESCO Világörökség listájára.

Kilenc bejárata van a templomnak, szimbolizálva minden vallás egységét. A templomot körülvevő kertek szimbolizálják a harmónia és az egyetemes szeretet megtestesülését. Ők, mint a hullámok, terülnek el a hegyoldalon a templom felé.

Click

Még a kertekben kiválasztott növények is szimbolikusak. Olajfa - a béke és az Isten áldását, a szentjánoskenyérfa, az úgynevezett kenyér St. John (a legenda szerint a gyümölcs-helyettesítheti a kenyéret), a fügefa, ami Bibliában a jólét szimbóluma, pálmafa, ábrázolt az ókori zsidó érméken

Kilátás a kertből a városra, az Izraelbe látogató több tízezer túrista örömére. Bahai templom Haifa-ban a saját terület - egy önálló állam, nem tartozik Izraelhez, ugyanúgy mint Vatikán Olaszországhoz. Csak bizonyos napszakokban (reggel) látogatható, és csak a csoportosan, akiket a helyi őrök vezetnek..

Mireille 30100

VÉGE

Angolból fordította: Kurcz János

Recommended