20
nummer 6 • juni 2016 Dekker Groep Grondstoffen en landschapsontwikkeling Dywidag Systems Internaonal Van voorspan- tot geotechniek Universiteit van Utrecht Van kabelspaghe naar overzicht en structuur Hoe ICT werkt voor MKB’ers Van Berlo Totaalconcept in bedrijfsvloeren

Klict 6 2016

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Relatiemagazine van Solipsis Managed Services

Citation preview

Page 1: Klict 6 2016

nummer 6 • juni 2016

Dekker Groep Grondstoffenenlandschapsontwikkeling

Dywidag Systems International Vanvoorspan-totgeotechniek

Universiteit van Utrecht Vankabelspaghettinaaroverzichtenstructuur

Hoe ICT werkt voor MKB’ers

Van Berlo Totaalconceptinbedrijfsvloeren

Page 2: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 32 • Klict 6 - 2016

In deze uitgave:

3 Voorwoord

4 VanBerlo

7 Klictkort

8 DekkerGroep

10 Cabeling4You

12 Dywidag-SystemsInternational

14 5vragenaandeservicemanager

16 VanderSommeCatering&Events

18 UniversiteitUtrecht

Klict is het relatiemagazine van Solipsis Managed Services b.v.

8

12

18

Solipsis Managed Services b.v. Postbus2209 t:+31885991608 i:www.solipsismanagedservices.nlSchimminck1,5301KRZaltbommel 5300CEZaltbommel f:+31885991601 e:info@solipsismanagedservices.nlSolipsisManagedServicesb.v.isonderdeelvandeSolipsisgroep,waartoeookSolipsisb.v.,HollandHouseb.v.enIntraDatab.v.behoren.

4

Page 3: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 32 • Klict 6 - 2016

Bestelezer,

HetzalniemandzijnontgaandatweeennieuweNederlandseheldhebben.MaxVerstappenheeftin de Formule 1 een wereldprestatie geleverddoordeGrandPrixvanSpanjetewinnen.

Wat ons ICT’ers met name fascineert is de organisatietijdensdepitstopomdesnelleautoenbekwamebestuurderheen.Eenhechtteam,kennis, kunde, gedrevenheid en passie makenvanMaxeenwinnaar.OnsbestaansrechtalsfullserviceICT-dienstverlenerisomvanonzeklantenwinnaarstemaken.

Onze klanten willen het maximale resultaat behalenuithunbedrijfdoortekunnenaccelere-reninhunbranche,meteensterkteamindepit.

Wehebbendelaatstemaandenhardgewerktaanhet continu blijven ontwikkelen en uitbouwenvan onze dienstverlening. De veranderingen binnende ICTvolgenelkaar snelopwaarbijweonze klanten graag uitnodigen in de Solipsis pitstraat om kennis te maken met het teamén zich te laten adviseren op basis van onze bewezenBIP-mapmethodiek.

Deze methode (Business in Process) brengt dehuidige bedrijfsprocessen in kaart en vormt debasisvooreenadviesomuwICT-investeringenaftezettentegenuwbredebedrijfsdoelstellingen.

We hebben de eerste helft van2016 een groot aantal projectenuitgevoerd voor bestaande ennieuwe klanten, waarbij Solipsisheeftgezorgdvoordesnelleauto (Solutions) en een topteam in depit(Services).

VooruligtdezesdeuitgavevandeKlictmetverhalenvanonzeklanten indedriver’sseat.

Aarzelnietcontactmetonsoptenemen voor het maken van een afspraak, of uw relaties te adviseren kennis te laten makenmetonzedienstverlening.

Ikwensuveelleesplezier!

MarienvanBezooijencommercieeldirecteurSolipsisManagedServices

Ook een verhaal voor in de Klict en (nog) geen klant? Stuur een berichtje naar [email protected] of bel met Heidi van Leerdam, (0418) 57 61 00 voor de mogelijkheden.

Page 4: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 54 • Klict 6 - 2016

VanBerlo,totaalconceptinbedrijfsvloeren

Betonvloeren voor ijsbanen en magazijnrobots

Page 5: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 54 • Klict 6 - 2016

V an Berlo Groep uit het Brabantse Veghel realiseert jaarlijks 1,5 miljoen vierkante meter aan betonvloeren. Toonaangevende partijen in de logistieke sector doen

graag een beroep op de specialistisch kennis van Van Berlo op het gebied van monolithisch afgewerkte betonvloeren. Behalve in Nederland worden ze ook regelmatig ingehuurd voor projecten in het buitenland. Maar ook de snelste ijsbaan met de vlakste vloer ter wereld in het vernieuwde Thialf mag Van Berlo op zijn naam schrijven.

GroeiVan Berlo is een familiebedrijf dat 35 jaar geledenwerd opgericht door Harrie van Berlo.Inmiddelsishetbedrijfovergegaanopdetweedegeneratie,debroersMarcelenFrankvanBerloenuitgegroeidtoteenmarktleider.“Indie35jaar heefteenenormegroeiplaatsgevonden”, aldusJanBaijens, commercieel technisch adviseurbijVan Berlo. “Niet van het enkel verzorgen van arbeid naar het leveren van een compleet product,maarookindebreedtevanonzedienst-verleningeninonsmarktaandeel.”

AmbitieuseninnovatiefDetweedegeneratieVanBerloiszeerambitieusenstaatbekendomhetgebruikvandenieuwste technieken en het zoeken naar innovaties en mogelijkheden. Baijens: “We laten ons niet afremmen door iets wat er nog niet is. Dan ontwikkelen en beproeven we het zelf via VanBerlo Engineering. Deze mentaliteit is terugte zien in het soort projecten dat Van Berlo realiseert. Veelal groot, complex en met zeer specialistischeeisen.HetmagazijnvanWehkampinZwolleisbijvoorbeeldvolledig »

organisatie VanBerloGroep

gevestigdte Veghel

medewerkers 125(+300flexibeleschil)

website www.vanberlo.com

Page 6: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 76 • Klict 6 - 2016

vandeijsbaaninThialf”,alduseentrotseBaijens.“De ijsmeesterwasvoorheentweedagenbezigom alle afwijkingen en oneffenheden eruit te halen en dat gaat nu in één keer perfect. HierdoorbeschiktNederlandnuoverdesnelsteijsbaanmetdevlakstevloerterwereld.”

VanweilandtotankerboutVan Berlo levert het volledige spectrum van engineeringtotuitvoeringenoplevering.Baijens:“Onsmotto:hoemeerspecialismeenexpertiseineigenhuis,hoekleinerderisico’s.Allesineigenhuis,betekentookgripopdekwaliteit,vandaardat we zoveel mogelijk in eigen hand houden.Alsweslechtbetonkrijgenaangeleverdvaneen derde partij, doet dat afbreuk aan de kwaliteit van onze vloer. Van Berlo gaat primair voor kwaliteit, dan hebben we geen zorgen dat er achterafdingennietgoedzijn.”

ICT-sparringpartnerOpdevraag‘HoebelangrijkisICTvoorVanBerlo?’ishetantwoordvandirecteurTwanvanHalheel duidelijk. “Zonder ICT-ondersteuning kunnen wegeenvloerenmeermakenen zouVanBerlohethooguit nogéénweek volhouden.Al onze com-municatie- en informatiestromen zijn volledig geautomatiseerd.Vanaanvraagtotenmetdeplan-ningenuitvoering.Endanisgoedeondersteuning van een bedrijf als Solipsis Managed Services onmisbaar. Solipsis levert tools omop een laag-drempeligemanierverderteautomatiserenenisbovendieneensparringpartneropinhoud.”«

» geautomatiseerd door middel van robots die orders picken. Bij de geringste afwijkingindevloergaatdeheftruckslingerenenstoottegendestellingenaan.”VanBerloleverdeeen supervlakke, voegloze vloer (zonder tradi-tionele zaagsnedes) met vrijwel nul-afwijking. In februari is de nieuwste megaklus van start gegaan: de 130.000 vierkante meter betonnenvloer van het gloednieuwe distributiecentrumvanBol.cominWaalwijk.“Ennatuurlijkdekroonoponswerkquaijsbanen:desupervlakkevloer

Betonvloeren voor ijsbanen en magazijnrobots

Meer over de ICT-kant van dit verhaal op ictwerktvoormkb.nl.

Page 7: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 76 • Klict 6 - 2016

KLICTkortIsuwhardwareaanvervangingtoe?Ofheeftusoftwaredieverouderdis?Watdeaanleidingtotvernieuwingookis,Office365ishetonderzoeken waard. Met hetzelfde bekende gebruiksgemak werkt u vanuit decloud. Sharepoint, Exchange server, Office, Skype for Business...applicatiesdiederevuepasserentijdensdeCustomerImmersion Experience (CIE). Tijdens de sessie ervaren de deelnemers hoe technologie leidt tot betere samenwerking en een verhoogde productiviteit.Checkonzewebsitevoordemeestactueledata.

www.solipismanagedservices.nl/cie

Informatiebeveiliging is een steeds belangrijkeronderwerp.Klanten,medewerkersenleveran-

ciersmogenverwachtendatwezorgvuldig met de gegevens omgaan die ze ons toevertrouwen.

Als door onze nalatigheid gegevens opstraat komen te liggen, dan is dat uiter-

aardbijzonder vervelend voor de klantenen personen die het betreft. De wet- en

regelgevingopditgebiedwordtsteedsstrengerenklantenzijnhier steedsmeermeebezig. Zo isdeWetBeschermingPersoonsgegevensper1januari 2016 aangescherptmet eenmeldingsplicht Data-lekken; een praktijkvoorbeeld hiervan is bijvoor-beelddevernietigingstermijnenvandocumenten. Dit jaarrondenwijonzecertificeringafenblijvenwijookopdezemanieronzeklanten,ineensterkveranderende digitale wereld, de zekerheid vaneencontinuhogematevanbeveiligingbieden.

ISO-certificering; groen licht!

Microsoft Office 365? Hands-on tijdens CIE-sessies

Page 8: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 98 • Klict 6 - 2016

Grondstoffen en landschapsontwikkeling

Dekker Groep: grondstof voor ontwikkeling

organisatie DekkerGroep

gevestigdte IJzendoorn

medewerkers 200

website www.dekkergroep.nl

Page 9: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 98 • Klict 6 - 2016

W aalbandijk in IJzendoorn: binnen dijks de monumentale gotische dorpskerk, buiten dijks het moderne kantoor pand van de Dekker Groep. Wapperende vlaggen langs de toerit en een (nog) niet bezet ooievaarsnest. Het hoofdkantoor

van de Dekker Groep, een bijna honderd jaar jong familie bedrijf waarin inmiddels de vierde generatie aan het roer staat, is strategisch gelegen aan de altijd druk bevaren rivier de Waal.

projecten – plannen die meestal meerdere jaren lopen, gemiddeld tientotvijftien jaar–geschiedt inafstemmingmetdeomgevingopbasisvan gebiedspecifiekekennis,metaandachtenrespectvoorlandschapennatuur.

’tDraaitomontzorgenZoals Dekker zijn klanten ontzorgt, is er ook bewust gekozen voor een partnerdievoorDekker‘deICT’ontzorgt.“Aleenaantaljarenhebbenwij alles met betrekking tot ICT uitbesteed aan Solipsis Managed Services”,verteltDeKlippelaar.“Zijontzorgenonsopallegebieden.ICTisnietonzecorebusiness en dan is het gewoon goedkoper om het uit te besteden.” Als groepscontroller is De Klippelaar echter wel verantwoordelijk voordemonitoring enopvolgingvandieserviceenheeftdanookregelmatig contactmetSolipsisManagedServices.

VanweegbrugnaarNavisionSpil voor de Dekker Groep is de branchespecifieke Navision-toepassing.“De hele supply chain van de Dekker Groep loopt via Navision”, aldus De Klippelaar,” en de nadruk van de automatisering en dus de servicevan Solipsis Managed Services ligt voornamelijk op het hoofdkantoor.” DeDekkerGroepvertrouwteropdatSolipsisManagedServiceszorgtvoorde juiste releasesenupdates.DeKlippelaar: “Mijn ‘grijs gebied’ (de ICT)komtindemaandelijkserapportageenbesprekingmetSolipsisManaged Services duidelijk aan de orde en - zoals het hoort - het wederzijds vertrouwen is groot. Ontzorgen is wat we beiden willen - ieder op ons vakgebied!”

De Dekker Groep houdt zich bezig met de ontwikkelingvanlandschappenendewinningenverwerkingvanzandengrind.Daarnaastneemtde Dekker Groep een vooraanstaande plaats inopdemarktvandehandelentransportvanzanden grind en de productie van betonmortel enmetselmortelvoordebouw.

Drijvendewininstallaties“Zand en grind is onze nichemarkt”, zegt Erik de Klippelaar, groepscontroller van de Dekker Groep, “en dat leveren we aan onze klanten indebouw, cement- enbetoncentrales en de asfaltindustrie. We winnen het via drijvende wininstallaties en transporteren hetookdeelszelfnaaronzeklanten.”Doorspreidingaantebrengenindelocatiesenprojectmotievenkan Dekker bouwend Nederland, België, Duits-landenFrankrijk–opdekorteénlangetermijn–vangrondstoffenblijvenvoorzien.

Dekker ontzorgt de klant door dienstverleningaan te bieden op een hoog niveau, van het ontwikkelen van landschappen tot het winnen van grondstoffen en het produceren vaneindproducten. De ontwikkeling van al die Meer over de ICT-kant van dit verhaal op ictwerktvoormkb.nl.

Page 10: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 1110 • Klict 6 - 2016

C abeling4You is gespecialiseerd in werkplekbekabeling en -optimalisatie, ergonomisch advies en slimmer gebruik van de werkplek. Van loshangende kabels wegwerken

tot het herstructureren van hele afdelingen; voor elk kantoor is er een oplossing op maat. Maar de expertise van het bedrijf uit Maarssen wordt ook regelmatig ingezet bij grote nieuwbouw- of renovatieprojecten, zoals het hoofdkantoor van Staples Europe in Amsterdam en de Rabobank in Nijmegen.

Van kabelspaghetti naar eencomfortabele werkplek

Dit concept werd binnen de kortste keren omzeep geholpen op hetmoment dat de afdelingICTbinnenkwamomdewerkplekkeninterichten met hardware, telefoon- en internetverbin-dingen.” Want ondanks het mobiele tijdperk,is lang niet alles draadloos. Op kantoren zijnnog altijd veel apparatendie stroomvragen en opgeladenmoetenwordenofgewoonpermanent inhetstopcontactzitten.Hetgevolg:eenwirwaraanloshangendedoorgekoppeldekabelsvanstek-kerdozen, desktopcomputers, beeldschermen, telefoons, bureaulampen, headsets, printers,routers,enzovoort.

Cabeling4You, werkplekbekabeling

EigenaarenoprichterArjenWalvaartstartteCabeling4youin2011.“Op25januari,ompreciestezijn”,verteltWalvaartenthousiast.“Ikkwamzelfuitdehoekvandekantoorinrichtingenhetgebeurdemaaraltevaakdatweeenkantoorvolgenseenprachtigconcepthaddeningerichtenopgeleverd.

Page 11: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 1110 • Klict 6 - 2016

Voor nu en in de toekomstDitmoest anders vondWalvaart en hij ontwik-keldeeeneigenkabelmanagementsysteem.Doorgebruikvanditprofessionelesysteemwordtdebekabeling eenvoudigweggewerkt bij dewerk-plek. Het resultaat: geen loshangende dradenmeer, een duidelijk systeem per werkplek, deICT-afdelingissnellerklaaromdatzijdezaaknietmeer hoeven te ontwarren. Bovendien is het systeemherbruikbaarbijverhuizingofwisselingvan werkplek. Kortom: een goede investeringvoornuenindetoekomst!

Kwaliteit en uitstralingKenmerkendvoordewerkwijzevanCabeling4you isvolgensWalvaartdathetleverenvankwaliteitprioriteitnummer1is.“Wedoenveelmeerdanalleen een oplossing leveren voor loshangendekabels.Onswerk heeft alles temakenmet uit-straling. Comfort op de werkplek uit facilitair,technisch, esthetisch en ergonomisch oogpunt.

Hetgaatomhetheleplaatje,datmoetkloppen.Wewerkenvolgenseenstappenplandataltijdbegintmeteengratisanalyseeninventarisatieoplocatie.Ditwordtvertaaldnaareenheldereofferte.Voordeuitvoeringenmontagewerkenwealvierjaarlangmetdezelfdemonteurs. Zijweten precies wat werkplekbekabeling inhoudt en leveren kwaliteit met gegarandeerdeopleveringbinnendedeadline.Ookal isdat somsheelhardwerkenalsje284werkplekkenmoetopleverenverspreidovermeer-dereverdiepingen”,weetWalvaartuitervaring.

Kruisbestuiving en wederzijds vertrouwenDe samenwerkingmet Solipsisdateertuit 2012en kwam tot standviaLensen Projectinrichters. “Zij waren op dat moment in contact met Universiteit Utrecht die op zoek was naar een oplossing voor kabel-management. Inmiddelswerkenwe al jarenlang succesvol samen voordeze klant, met nog steeds uitbreidingen naar andere faculteiten en afdelingen.” Walvaart omschrijft de relatie met Solipsis als een kruis-bestuiving van twee bedrijven die is gebaseerd op samenwerking enwederzijdsvertrouwen.“Ze latenonsvolledigvrij inhetadviesnaardeeindklant en gaan voor de beste oplossing. Cabeling4you is een eigen specialismebinneneennichemarkt.Wezijneenechteteamplayer,openindecommunicatiewaardoorwealtijdtothetjuisteeindresultaatkomen.”

Maarssenwww.cabeling4you.nl

Page 12: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 1312 • Klict 6 - 2016

Van voorspan- tot geotechniek

DYWIDAG-Systems International

organisatie DYWIDAG-SystemsInternationalB.V.

gevestigdte Zaltbommel

medewerkers 20vast(+15flexibel)

website www.dywidag-systems.com

Page 13: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 1312 • Klict 6 - 2016

DYWIDAG-Systems International (DSI) is een 150-jarige (opgericht in 1865) van oorsprong Duitseinternationaleorganisatie.OnderhetmottoLocal Presence - Global Competence isopbedrijven- terreinDeWildemanteZaltbommelal35jaareenzelfstandigedochtergevestigdinNederland.

AansprekendeprojectenNet als er wereldwijd aansprekende projectendoorDSIwordenuitgevoerd,zijndieerzekerookinNederland.Omereenpaartenoemen:deBotlek- enGalecopperbrugendeonderdoorgangen terplaatse van de aquaducten in de verbrede A4tussen Den Haag en Amsterdam, de tunnelbakin de nieuwe A4 tussen Delft en Schiedam, denieuwekadesindehavenvanRotterdamende

M et specialistische kennis en innovatieve bouwproducten zorgt DYWIDAG-Systems

International (DSI) voor vooruitgang in de bouwwereld. Van voorspantechniek tot geotechniek en van bekistingsankers tot gewelfondersteuning in tunnels en mijnen. DSI zorgt voor het juiste advies, deskundige installatie en betrokken nazorg. Bouwondernemers kunnen op DSI vertrouwen.

uniek ontworpen brug ‘De Verlengde Waalbrug’ in Nijmegen. ProjectenwaarbijDSIbetrokkenisendiemooipasseninhetrijtjealsdeWolfCreekDam in Kentucky, USA, de Hammeckebrug in de A46 in Duitsland en de CibuburtunnelinIndonesië.AllemaalvoorbeeldenvangrotebouwprojectenwaarbijDSIalspartnervan‘debouwers’betrokkenisbijhetontwerp,delevering en demontage van voorspanningstechnieken die nodig zijn ombijvoorbeelddedrukspanning inhetbetonvoorbruggenenviaductenoftorensenwindmolenszoideaalmogelijktemaken.Betervoorgespannenbetonbetekentkortereofslankeremaartochsterkereconstructies,maarbijvoorbeeldookbeterindegrondverankerdekademurendieeenhogeredrukkunnenweerstaan.

AcutenoodzaakZo’ndriejaargeledenontstondvoorDSIdeacutenoodzaakomopzoektegaannaareenbetrouwbarepartnerdiehetbeheervande ICT-omgeving kon uitvoeren. Aan de overkant van de DSI-vestiging bevindt zich het kantoor van Solipsis Managed Services. Een gesprek was dan ook snel gepland,deproblemenuitgelegdennaeenkorteinventarisatiekonSolipsis meteen voor DSI aan de slag. De definitieve beheerovereenkomst werdechterpasafgeslotennadathetDuitsemoederbedrijfeenaudithaduitge-voerdbijSolipsisom,voorzovermogelijk,eenzelfdesituatiealsbijdevorigeserviceverlener te voorkomen.Menwildeer zeker van zijndatmenmeteenstevigeenstabieleorganisatieinzeeging.“DekrachtvanSolipsis”,zegt JacomienBalkenende,FinancialManagervanDSI,“isdesnellesupportdoordeslagvaardigemensendieerwerken.VoorhettotaleICT-beheer–hardware, infrastructuur,softwareenlicenties–ondersteunenenadviserenzijons.”

Meer over de ICT-kant van dit verhaal op ictwerktvoormkb.nl.

Page 14: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 1514 • Klict 6 - 2016

O nze servicemanagers regis-seren uw ICT. U komt na het tekenen van het contract als

relatie van Solipsis Managed Services in contact met servicemanagers Louis van Abeelen, Frits van Wijk en John van der Horst. Wat houdt hun werk voor u precies in? Antwoorden van de servicemanager.

1 Watmagdeklantvanjullie verwachten?We bewaken de complete ICT-keten voor deklantproactief.Datwilzeggendatwezoweleenregie- als adviesrol hebben en de schakel zijn tussen techniek, proces en de werknemer. Eenklant moet ongestoord zijn business kunnenvoortzetten zonder zich zorgen te maken overbijvoorbeeld een migratie naar de cloud die achter de schermen plaatsvindt. Het is onzetaak dit proces zowel smooth als in lijn der verwachtingtelatenverlopen.

2Hoeisjullieaanpakindepraktijk?We toetsen de status van een bepaald project door in contact te blijven met de contact-personenbijdeklant.Alswenietbegrijpenwaareenklantmeebezigisdankunnenweonswerknietdoen.Devingeraandepolshoudenisonzebelangrijkste taak. Het proces blijft hierdoortransparantentegelijkertijdkunnenweonsindewensen,ideeënenaanpakvandebusinessbijdeklantinleven.

3 Waaromisservicemanagement onmisbaar?Alsservicemanagerzittenwenaastenniettegen-overdeklantaan tafelomonsgoed tekunnen inleven in een specifieke klantsituatie. Onze vragen zijn dan ook niet per se technisch vanaard.Webegrijpendecultuurdieerbinneneenorganisatie is en slaan met die kennis de brug tussenICTendebusiness.

5 vragen aan de servicemanager

Servicemanagement: contract is ondergeschikt aan contact

Louis van Abeelen

Frits van Wijk

John van der Horst

Page 15: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 1514 • Klict 6 - 2016

4Hoezieteendagvaneen servicemanagereruit?We zijn continu op de hoogte van de statusvan de klant. Als doelstellingen wijzigen of niet kunnen worden behaald zorgen we dat de ICT hieropblijftaansluiten.Enhetvolgenvanontwik-kelingendoenweookbuitendeklantorganisatie,zowelopmarkt-als technologieniveau.Ontstaaneranderebehoeften?Zijnerupdatesenpatches dienietmogenofjuistnuweldienenteontbreken? DeservicemanagerzorgtervoordatdeICTalvaststaatvoorgesorteerdopveranderingen.

5 Hoezienjulliedeontwikkeling vanservicemanagement?We komen bij veel (collega-)bedrijven over devloerwaarbij primair in termen van applicatiesen ICT-architecturen wordt gedacht. Solipsisdenkt vanuit procesarchitecturen. Samen metde ICT-managermoetenwewetenwater indebusiness speelt en vandaaruit maken we een vertaalslag naar hoe ICT dit kan ondersteunen -opwelkvlakdanook.Omdittebewerkstellingen, moet de ICT-manager samen met de businessantwoord krijgen op vragen als: wat zijn onze kritische processen?Welke waarde voegen die toe? Wat merken de klanten ervan als een proces niet goed loopt? Welke applicaties enonderdelenvande infrastructuurondersteunen deze kritische processen? We zien daar, nu enin de komende jaren, een sleutelrol voor onze afdelingservicemanagement.

Servicemanagement: contract is ondergeschikt aan contact

Page 16: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 1716 • Klict 6 - 2016

Zorgeloos genieten

SpeciaalvoorKlict-lezersheeftVanderSommeeenzomerseaanbieding:Bijbestellingvaneenbarbecuepakket

(vanaf15personen)krijgtueen

wijnpakketcadeau bestellen via [email protected]

o.v.v. klict16 - geldig tot eind september 2016

Page 17: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 1716 • Klict 6 - 2016

“Opzijn17ekoosVanderSommevoorhetkoks-vak en werkte voor meerdere restaurants en cateraars. Maar een eigen bedrijf waar hij lekkerencreatiefmooieverse,gezondeenduur-zameproductenmeteengoedeprijs-/kwaliteit-verhoudingkonbieden,datwaszijnwens.

SeizoensproductenInmiddels iszijnbedrijfalbijnaacht jaargeves-tigd aan het Van Voordenpark in Zaltbommel.Met– inmiddels–een teamvankoks,bedrijfs-restaurantmedewerkers en heel wat oproep-krachtenzethijzelfdekoksmutsnogmaarzeldenop. “Het verschuiven vanmijnwerkzaamheden vankeukennaarkantoorkanomdatikvertrouwen heb in mijn koks. Door ze zelfstandig te latenwerken groeien ze ook in hun kunnen. Samen bespreken we continu de werkwijze en het assortiment, waarbij we het liefst seizoens-productenuitderegiogebruiken.”

Van der Somme besteedt veel aandacht aan marketing. Zo is er een online en papierenfoodbook om het assortiment overzichtelijk te kunnenpresenteren.Dewebsitewordt continuup-to-date gehouden en social media wordenbreed ingezet. De dienstverlening wordt uit-gebreidmetmobile street catering, saté catering enbarbecue catering. Dit naast de vertrouwde catering voor bruiloften, tuinfeesten, bedrijfs-borrels en walking dinners. Privé of zakelijk, formeelofinformeel,kleinenintiemofgrootenuitbundig.Partytenterbij?Geenprobleem,alleskan,ookdecompleteinrichtinghiervan.

VanderSomme:“Weblijveninvesterenenvolgen trendsnauwlettend.Webegrijpendatdelocatie,presentatie,aankledingencateringbepalendzijnvoordesfeereneengrootdeelvanhetsucces.”GeefhetgerustuithandenaanVanderSommeCatering&Events.

Van der Somme Catering & Events

Zorgeloos genieten “E

erlijk en heerlijk koken en gasten verwennen, waarbij elke zintuig geprikkeld wordt. Dit doen we vanuit onze passie voor ons vak.” Rutger van der

Somme vertelt over zijn cateringbedrijf dat hij in 2008 startte.

Zaltbommelwww.vandersommecatering.nl

Page 18: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 1918 • Klict 6 - 2016

Geordendekabelsvoor veiligwerken enstuderen

U niversiteit Utrecht (UU) is een researchuniversiteit. De zeven faculteiten bestrijken gezamenlijk het hele wetenschappelijke spectrum van onderzoek en onder-

wijs. In het kader van het facultaire project ‘Herhuisvesting’ was UU eind 2012 op zoek naar een organisatie voor advies over en het uitvoeren van kabelmanagement voor zowel de kantoren als de onderwijsruimten. Inmiddels is Solipsis Managed Services samen met partner Cabeling4You binnen UU de preferred supplier voor kabelmanagement voor twee faculteiten: de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) en de Faculteit Recht, Bestuur en Organisatie (REBO).

Universiteit Utrecht op ICT-gebied ontzorgd

Page 19: Klict 6 2016

Klict 6 - 2016 • 1918 • Klict 6 - 2016

OpbasisvandematrixwaarinUUverschillende werkplekken had gespecificeerd die allen eenaparte oplossing vereisten, maakte Solipsis ManagedServiceseenpassendvoorstel.NaeeneerstedemobijUUvoorzeswerkplekkenbeslootSolipsisManagedServicesvoorhetbekabelings-vraagstukeenexternepartneraantetrekken.

In april 2013 werd Cabeling4You als partner geïntroduceerd voor de uitvoering van het kabelmanagement bij UU. Groot pluspunt isdat de eigenaar/oprichter van Cabeling4You, ArjenWalvaart,gecertificeerdisinkantoorinrich-tingen -huisvesting.Ditmaaktdathijoverveel kennis beschikt ten aazien van productontwik-kelingen innovaties,waardoorhetmakkelijkensnelschakelenis.

Duizendwerk-enstudieplekkenSinds 2013 tot enmet heden zijn rondde 1.000werk- en studieplekkengerealiseerd in diverse grotere en kleinere projecten. Deze variëren vankabelmanagement, het plaatsen van CPU-houders en monitorarmen totenmetcompleteverhuizingenenrenovatieprojectenvanbijvoorbeelddecomputerleerzalen.

KwaliteitgegarandeerdSolipsisManagedServices is verantwoordelijk voordeprojectleidingmetbetrekkingtotkabelmanagementenCabeling4Youzorgtvoorderesources en de uitvoering. Cabeling4You werkt hierbij met vaste monteurs, die precieswetenwatdebedoeling isengarantstaanvoorkwaliteit.TijdensofbuitenkantoorurenverwerkenzijdebekabelingconformdeafsprakenmetUU.Deaanwezigebekabelingwordtontrafeldensamenmeteventuelenieuwekabelsgestructureerd.Snoerenwordenweggewerktenaangesloten opdeafgesprokendata-enstroomvoorzieningen.Naverwerkingwordtalleapparatuurgetest,waarnadeopleveringplaatsvindt.

Het resultaat: ontzorging van UU op het gebied van bekabeling, soepelverloopvanprojecteneneenhogekwaliteit.Ofwel, zoals zezelf zeggen:“Goedebekabelingwerktveiligerenbespaarttijdengeld”.

OverigeactiviteitenSolipsis isbinnendetweefaculteitenookbetrokkenbijhet inrichtenvanserverruimtes,voertchecksuitopbestaandebekabelingenbereidtdraad-lozeverbindingenvoor.Daarnaastzorgtzij insamenwerkingmetpartnersvoortelefonie-enbewakingsoplossingen.

Geordendekabelsvoor veiligwerken enstuderen

organisatie UniversiteitUtrecht

gevestigdte Utrecht

medewerkers 6.000

website www.uu.nl

Page 20: Klict 6 2016

ICTMETSOLIPSIS.NL

SnaptuergeenCloudvan

Wijwel.

ZALTBOMMEL • BRAKEL • SCHIPHOL-RIJK