5
SENIOREN VERENIGING BNP PARIBAS FORTIS BRUGGE – KUST opgericht in 1964 - officiële start 1965 Correspondentieadres: Begoniastraat 22 8310 Assebroek website: www.fortiseniorbrg.be ===================== HUISHOUDELIJK REGLEMENT Nieuw huishoudelijk reglement vanaf heden. Het oude huishoudelijk reglement van de vriendenkring van de gepensioneerden van de BNP-PARIBAS-FORTIS ex-G vervalt. 1. Naam De “ASV BRUGGE-KUST ” is een feitelijke vereniging “FV”, opgericht voor onbepaalde duur. De FV is één van de seniorenverenigingen van de bank BNP Paribas Fortis onder het logo “ASV”, (Associations des Seniors- Senioren Vereniging). 2. Doel van de vereniging De Vereniging heeft tot doel de contacten tussen de gepensioneerden van de Bank, alsook deze van de weduwen en/of weduwnaars van de overleden leden, te handhaven en te bevorderen, en voor zover als mogelijk is, problemen van eenzaamheid te voorkomen en verhelpen. Daartoe organiseert de vereniging verschillende activiteiten in een klimaat van vriendschap. 3. Werking De FV werkt als een zelfstandige entiteit doch conform de structuurnota van de ASV Koepel (zie structuurnota punt 4.b) Zowel de FV als haar leden beogen rechtstreeks noch onrechtstreeks enig winstoogmerk of vermogensvoordeel. De leden van de FV en hun rechtsopvolgers hebben, zowel tijdens het bestaan als na de ontbinding van de FV, geen enkele persoonlijke aanspraak op het vermogen van de FV. Bij ontbinding van de FV worden de tegoeden overgemaakt aan een vereniging met sociaal doel. 4. Leden

fortiseniorbrg.be · Web viewSENIOREN VERENIGING BNP PARIBAS FORTIS BRUGGE – KUST opgericht in 1964 - officiële start 1965 Correspondentieadres: Begoniastraat 22 8310 Assebroek

  • Upload
    others

  • View
    20

  • Download
    0

Embed Size (px)

Citation preview

Page 1: fortiseniorbrg.be · Web viewSENIOREN VERENIGING BNP PARIBAS FORTIS BRUGGE – KUST opgericht in 1964 - officiële start 1965 Correspondentieadres: Begoniastraat 22 8310 Assebroek

SENIOREN VERENIGING BNP PARIBAS FORTIS BRUGGE – KUST opgericht in 1964 - officiële start 1965

Correspondentieadres: Begoniastraat 22 8310 Assebroek website: www.fortiseniorbrg.be

=====================

HUISHOUDELIJK REGLEMENTNieuw huishoudelijk reglement vanaf heden. Het oude huishoudelijk reglement van de vriendenkring van de gepensioneerden van de BNP-PARIBAS-FORTIS ex-G vervalt.

1. Naam

De “ASV BRUGGE-KUST” is een feitelijke vereniging “FV”, opgericht voor onbepaalde duur.De FV is één van de seniorenverenigingen van de bank BNP Paribas Fortis onder het logo “ASV”, (Associations des Seniors- Senioren Vereniging).

2. Doel van de vereniging

De Vereniging heeft tot doel de contacten tussen de gepensioneerden van de Bank, alsook deze van de weduwen en/of weduwnaars van de overleden leden, te handhaven en te bevorderen, en voor zover als mogelijk is, problemen van eenzaamheid te voorkomen en verhelpen. Daartoe organiseert de vereniging verschillende activiteiten in een klimaat van vriendschap.

3. WerkingDe FV werkt als een zelfstandige entiteit doch conform de structuurnota van de ASV Koepel (zie structuurnota punt 4.b)Zowel de FV als haar leden beogen rechtstreeks noch onrechtstreeks enig winstoogmerk of vermogensvoordeel.De leden van de FV en hun rechtsopvolgers hebben, zowel tijdens het bestaan als na de ontbinding van de FV, geen enkele persoonlijke aanspraak op het vermogen van de FV.Bij ontbinding van de FV worden de tegoeden overgemaakt aan een vereniging met sociaal doel.

4. LedenEffectieve leden:

a. Gepensioneerde oud-medewerker van de Bank of vroegtijdig vertrokken medewerker in het kader van een overeenkomst met de Bank.

b. De partners van overleden leden, zoals hierboven vermeld.

Aangesloten leden:

De partner van een lid.Andere personen na onderzoek door en mits akkoord van 2/3 van het bestuur van de betrokken ASV.

Page 2: fortiseniorbrg.be · Web viewSENIOREN VERENIGING BNP PARIBAS FORTIS BRUGGE – KUST opgericht in 1964 - officiële start 1965 Correspondentieadres: Begoniastraat 22 8310 Assebroek

5. LidgeldHet lidmaatschap brengt geen enkele verplichting mee, behalve de betaling van het jaarlijks lidgeld, maar geeft recht op de voordelen inherent aan bovenvermeld lidmaatschap, d.w.z. voor de effectieve leden alle tegemoetkomingen en prestaties door de bank aan de gepensioneerden geboden.Het lidgeld wordt jaarlijks door de raad van bestuur bepaald, maar dient minimaal 10 euro per lid te bedragen.Het lidmaatschap start vanaf het ogenblik dat het jaarlijks lidgeld betaald is. Het lidgeld wordt geïnd in januari via domiciliering.Door het betalen van het lidmaatschap aanvaardt men het huishoudelijk reglement van de vereniging.

6. BestuurDe vereniging wordt bestuurd door een dagelijks bestuur en bestaat uit minstens 3 leden welke op regelmatige basis vergaderen.Het bestuur bestaat minstens uit volgende functies: Voorzitter, Penningmeester en secretaris.Een bestuurslid kan niet tegelijk voorzitter en penningmeester zijn.Bij wangedrag of het veelvuldig overtreden van dit reglement door een bestuurslid kan dit bestuurslid uit zijn functie ontheven worden. Alleen het dagelijks bestuur is bevoegd om dergelijke sanctie te treffen.

6.1. Het bestuur beschikt over een onbeperkte macht om alle aangelegenheden van de vriendenkring te besturen. Het vertegenwoordigt de club in alle omstandigheden. 6.2. Voorzitter De VOORZITTER heeft de leiding van de vergaderingen en de zittingen van het bestuur. Hij tekent gezamenlijk met de secretaris alle administratieve stukken. Hij maakt rechtstreeks deel uit van alle commissies en afvaardigingen.

6.3. Ondervoorzitter(s)De ONDERVOORZITTER vervangt de voorzitter bij zijn afwezigheid en heeft dan

dezelfde macht. Bij afwezigheid van de voorzitter en de ondervoorzitter(s) is het de secretaris die de zitting zal leiden.

6.4. Secretaris De SECRETARIS is gelast met de briefwisseling. Het rangschikken en bewaren der archieven vallen onder zijn/haar bevoegdheid. Hij/zij is tevens gelast met het opmaken en lezen der verslagen van alle zittingen en vergaderingen. Indien de secretaris ontslag neemt of door om het even welke oorzaak zich verplicht voelt ontslag aan te bieden, moet hij/zij alle stukken in zijn bezit en toebehorende aan de vriendenkring aan zijn plaatsvervanger overhandigen. In geval van afwezigheid van de secretaris duidt de voorzitter zijn/haar plaatsvervanger aan.

6.5. Penningmeester De PENNINGMEEESTER of zijn/haar adjunct houdt de kas en de boekhouding van de vereniging bij. Hij/zij neemt de ontvangsten op en vereffent de rekeningen, die door de voorzitter (of een plaatsvervanger) wordt getekend ”voor gezien”. Op de algemene vergadering moet hij/zij een kasverslag met inkomsten en uitgaven ter goedkeuring voorleggen. De geïnde gelden (subsidies, giften, eventuele bijdragen) worden door de penningmeester op een rekening geboekt en geopend bij de bank. Het aldus samengesteld vermogen wordt uitsluitend bezit van de vereniging en geen enkel lid kan vervolgens aanspraak maken op dit vermogen. De lijst van de mandatarissen, die beschikkingsrecht hebben op de bankrekening berust bij het kantoor van de bank.

Page 3: fortiseniorbrg.be · Web viewSENIOREN VERENIGING BNP PARIBAS FORTIS BRUGGE – KUST opgericht in 1964 - officiële start 1965 Correspondentieadres: Begoniastraat 22 8310 Assebroek

7. Algemene Vergadering

Een algemene vergadering kan maar moet niet jaarlijks georganiseerd worden.Op gemotiveerd verzoek van minstens 10 leden moet een Algemene Vergadering georganiseerd worden. Zonder enig verzoek is het aangewezen deze jaarlijks te organiseren.Tijdens de Algemene Vergadering zal het bestuur de bestuurswijzigingen mededelen, de jaarrekening voorleggen en kan zij geconsulteerd worden bij het opstellen van de begroting.

8. Aansprakelijkheid.

De Koepel en de diverse ASV’s zijn verzekerd inzake Burgerlijke aansprakelijkheid bij AG Insurance vanaf 01.01.2018.( polis 99.589.601)

Deze verzekering komt tussen ingeval van schade aan derden (dus ook schade aan deelnemers aan de activiteiten) ingeval deze schade kan toegeschreven worden aan de verantwoordelijkheid van de seniorenvereniging.

9. GeldigheidDe artikelen van dit huishoudelijk reglement kunnen enkel door het dagelijks bestuur worden gewijzigd en zijn pas geldig na ondertekening door het bestuur in consensus.Alle gevallen niet voorzien in onderhavig huishoudelijk reglement worden beslecht in de algemene vergadering.

De ondergetekenden van dit reglement vertegenwoordigen het huidige dagelijks bestuur.

Voor akkoord huishoudelijk reglement versie 2018.01 (Brugge 08 maart 2018)